Industria meditațiilor

Preluare www.ziare.com

Un articol din www.ziare.com scrie că există o industrie neagră a meditațiilor. Și că elevii sunt de multe ore șantajați la ore cu note mici pentru a-i face să vină la meditații.

'In 2014, numarul profesorilor care au declarat venituri obtinute din meditatii a crescut, comparativ cu anul anterior, cu aproximativ o cincime, de la 2.167 de contribuabili la 2.577, potrivit datelor ANAF.

Numarul este departe de realitate, in conditiile in care sistemul autohton de educatie nu reuseste, adesea, sa ofere pregatirea necesara examenelor pe care un elev le da pentru a trece de la un nivel la altul.

Conform informatiilor furnizate de Fisc, profesorii au declarat anul trecut un total de peste 14 milioane de lei obtinuti din lectiile predate in particular, ceea ce inseamna o medie de 5.500 de lei pentru un meditator.

Sub 1% din profesori declara la Fisc banii din meditatii

Pentru aceste sume, ei au platit la buget un impozit cumulat de peste 1,7 milioane de lei.

Cele mai multe declarari apar la Directia Generala Cluj, de care apartin judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj. Aici si-au declarat venituri din astfel de activitati 899 de persoane, care au realizat impreuna venituri de 5,088 milioane de lei.

In Bucuresti si judetul Ilfov numarul profesorilor care predau si in particular este de trei ori mai mic decat la Directia Generala Cluj - doar 275 de persoane s-au inregistrat in acest sens, dar sumele obtinute sunt mult mai mari.'

 

 

Articolul intreg este aici: http://www.ziare.com/impozit/impozit-venit/industria-meditatiilor-o-nebuloasa-prea-putini-profesori-declara-veniturile-la-fisc-1404743


comments powered by Disqus

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'