Bacalaureatul, sesiunea iunie 2017, s-a încheiat

Sesiunea de vară s-a incheiat

Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, anul 2017, s-a încheiat cu unul dintre cele mai mari procente de promovabilitate, după cum spune noul ministru al Educației, Liviu Pop.

Procentul de promovare este de 71,4 % înainte de contestații.  Ministrul Educatiei, Liviu Pop, sustine că procentul absolventilor de liceu care au reusit sa obtina note de trecere este mai mare decat in anii trecuti, insa "odata cu modificarea legii educatiei nationale, cu un singur stil de bacalaureat, a dus liceele tehnologice la un grad de promovabilitate din ce in ce mai mic".

În anul 2016 rata de promovare la Bacalaureat înainte de contestații a fost de 66,7%.

Ziaristul Cornel Crangan susține în Adevarul  că aceste procente sunt mincinoase și arată  ca statisticile din agricutură din anii '80.

Rata de promovare (şi nu de „promovabilitate” după cum insistă unii, printre care – bizar! – chiar ministrul Educaţiei) de la ediţia 2017 a Bacalaureatului a ajuns din nou, vorba poetului, „lung prilej de vorbe şi de controverse”. Interesant este însă că de data asta nu intră în discuţie (ca-n alţi ani) vreun puseu de pesimism legat de „tâmpirea iremediabilă a noilor generaţii” (pentru cine nu ştie, deşi e uşor de intuit, sintagma aparţine lui Corneliu Vadim Tudor). Nu-i de contestat: rezultatele din acest an au fost kilometric mai bune decât în perioada nu foarte îndepărtată când doar un sfert dintre absolvenţii de liceu se puteau mândri cu diploma de Bac.

În paranteză fie spus, înclin să cred că revigorarea s-a produs mai ales pentru că, de câţiva ani, s-a renunţat (fie şi doar parţial) la sistemul de examinare care punea pe primul plan automatismele de memorie în loc să testeze capacitatea cognitivă. În disputa „papagal versus homo sapiens”, pare să fi câştigat cel din urmă, chit că a fost nevoie de câteva promoţii de sacrificiu pentru ca logica (nu manualul, ci capacitatea mentală cu pricina) să fie luată în seamă.

 


comments powered by Disqus

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'