Bacalaureat, sesiunea de toamnă

A început sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2017

Azi, 21 august 2017,  a debutat sesiunea de tomnă a examenului de Bacalaureat. Primul examen a fost proba de Limba și Literatura Română. Conform www.ziare.com, examenul a avut cate trei subiecte, fiecare a cate 30 de puncte, plus 10 puncte din oficiu.

La profilul real, candidatii au avut de raspuns la noua cerinte pe marginea unei poezii scrise de Ion Pillat, la al doilea subiect au avut de scris un text argumentativ despre importanta tolerantei intr-o prietenie, iar la ultima parte, care este si cea mai dificila, au primit de redactat un eseu despre tema si viziunea despre lume in romanul "Ion", de Liviu Rebreanu, sau in "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", a lui Camil Ptrescu.

Absolventii care au terminat profilul uman au primit tot poezie la prima parte, un text argumentativ despre importanta cunoasterii limbilor straine, la a doua parte, iar la eseul de la partea a treia au avut de ales intre "Baltagul", de Ioan Slavici, si "Enigma Otiliei", de George Calinescu.

Marţi, 22 august, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 23 august 2017, se va desfășura proba E)c) - proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării - proba E)d), conform www.edu.ro. Tot pe site-ul Ministerului Educatiei este stipulat că pentru aceasta sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 39.435 candidați. Dintre aceștia, 24.690 provin din promoția de anul acesta a absolvenților de liceu, iar 14.745 provin din promoțiile anterioare.

Mult succes la examene!

  


comments powered by Disqus

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'