Raportul prezidențial pe Educație

Lucian Ciolan: Strategiile nu se fac prin referendum

Raportul prezidențial pe educație are nevoie de o etapă “bazată mai mult pe știință și mai puțin pe opiniile maselor largi de oameni”. “În toată lumea, strategiile nu se fac prin referendum sau prin consultări reprezentative”, ci de către experți, a declarat pentru Edupedu.ro decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București, Lucian Ciolan. Într-o analiză a rezultatelor proiectului România Educată, Lucian Ciolan a afirmat: “Mi-ar fi plăcut la lansarea proiectului, la prezentarea diverselor componente, să aud vorbind și un specialist în domeniul educației, un profesionist în educație”.

În ultimele zile în media românească se tot dezbate Raportul prezidențial pe eduație al președintelui K. Iohannis. Așa că ziariști de la edupeedu.ro au avut inspirația să facă un interviu cu o persoană potrivită pentru discuții pe această temă. Și l-au căutat pe profesorul Lucian Ciolan de la Universitatea din București.

prof. Lucian Ciolan, Universitatea din București

Lucian Ciolan, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București, a declarat că se numără printre “numeroșii participanți la grupurile de lucru care au încercat să contribuie la creionarea acestui proiect”.

“În toată lumea, strategiile nu se fac prin referendum sau prin consultări reprezentative. Prin astfel de demersuri se identifică problemele, nevoile, se prioritizează eventual. Strategiile se fac de experți, de specialiști. Mi-ar fi plăcut la lansarea proiectului, la prezentarea diverselor componente, să aud vorbind și un specialist în domeniul educației, un profesionist în educație: erau mulți în sală. Da, educația e treaba tuturor. Dar proiecțiile strategice și politicile publice ale educației sunt treabă de înaltă expertiză. Presupun că, după finalizarea exercițiilor de consultare, se va trece la o muncă bazată mai mult pe știință și mai puțin pe opiniile maselor largi de oameni”, a afirmat Lucian Ciolan.

 

Citeste tot interviul aici: https://www.edupedu.ro/raportul-prezidential-pe-educatie-lucian-ciolan-decanul-facultatii-de-stiintele-educatiei-de-la-universitatea-bucuresti-strategiile-nu-se-fac-prin-referendum-presupun-ca-se-va-trece-la-o-munca-ba/

 

 


comments powered by Disqus

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'