Zece mii de euro pentru un manual plin de greșeli

PSD mai mult nu guverneaza

Un nou scandal marca PSD a izbucnit astăzi în presă. Legat de învățământ. Pentru că incapacitatea miniștrilor propuși de PSD, care nu posedă și nici nu încearcă să învețe cum trebuie administrat un minister, a făcut victime și printre copiii de școală atunci când fostul ministru al Educației, Ioan Pop, a reintrodus manualele unice. Care au fost întocmite și redactate prost, fără verificări temeinice și care au ajuns cu erori mari la elevi. Iar acum a ajuns în presă și informația legată de onorariile autorilor  de manuale.

Ziare.com scrie că autorii manualelor unice, din care o parte au fost tiparite cu greseli multiple, au incasat chiar si 10.000 de euro de la statul roman.


Senatorul USR Adrian Lungu a făcut o interpelare la Ministerul Educației în care a solicitat mai multe cifre legate de costurile editării și tipăririi manualelor unice, iar instituția a comunicat onorariile autorilor sau grupurilor de autori care au realizat aceste manuale, se arată într-un comunicat de presă remis joi către Ziare.com.

Onorariile au fost generoase, pornind de la 25.000 lei (peste 5.000 euro) pînă la 45.000 (aproape 10.000 euro) de lei brut, conform sursei citate.

"Pentru manualele școlare la disciplinele de învățământ primar cu una sau două ore pe săptămână s-au acordat 25.000 de lei (brut), în timp ce pentru disciplinele cu trei sau mai multe ore pe săptămână, din cadrul aceluiași ciclu de învățământ, suma aprobată a fost de 35.000 de lei (brut).

În ceea ce privește învățământul gimnazial, remunerația pentru autorul/grupurile de autori care au manuale aprobate la disciplinele cu o oră pe săptămână este de 25.000 de lei (brut), la disciplinele cu două ore pe săptămână - 35.000 de lei (brut), iar la disciplinele cu patru ore pe săptămână 45.000 de lei (brut) ", au precizat reprezentanții Ministerului Educației Naționale într-un răspuns semnat de ministrul Ecaterina Andronescu, citat in comunicat.

Senatorul USR subliniază ca onorariile nete au fost de 23.500 de lei, 32.900 de lei și 42.300 de lei.

Citeste mai mult pe http://www.ziare.com/scoala/manuale/un-senator-usr-dezvaluie-ca-autorii-manualelor-unice-au-primit-chiar-si-10-000-de-euro-1546130

 


comments powered by Disqus

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'