Titularizare 2019. Titularizare pe post

Andronescu: Consiliul de administraţie al şcolii poate decide prelungirea contractelor profesorilor cu note mari la titu

Conform unei știri publicată de www.hotnews.ro, consiliul de administrație al unei școli poate decide dacă se prelungește pe perioadă îndelungată, mai mult de un an, contractul unui profesor care deși nu este titular, a obșinut notă mare la titularizare.  Se vrea modificarea duratei contractului individual de muncă din durată determinată de un an în contract individual de muncă pe durata pe durata de viabilitate a postului.

Profesor, titluarizare

"A fost iniţiativă legislativă pornită de la un coleg deputat de la UDMR care extindea perioada de angajare de la 6 ani cât era prevăzut în lege la 10 ani. Iniţiativa a devenit lege, a trecut prin parlament a mers la promulgare şi preşedintele a trimis-o la CCR, care a respins şi prevederea din legea educaţiei şi pe cea din iniţiativa colegului deputat. Ca urmare, potrivit hotărârii Curţii, noi nu mai putem să vorbim de durată nedeterminată sau de titularizare pe această cale. Formula pe care am găsit-o pentru generaţia de astăzi, şi care este prevăzută de ordonanţă, este aceea potrivit căreia consiliul de administraţie al şcolii poate decide transformarea contractului de muncă din durată determinată de un an într-un contract de muncă pe durata viabilităţii postului. Ca urmare, cred că este un punct de sprijin pentru toţi profesorii aflaţi în această situaţie şi sunt câteva mii din informaţiile pe care noi le avem. Şi sigur în viitoarea lege vom vedea cum tranşăm acest subiect", a spus Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei. 

Ministrul a mai spus că viitoarea lege a educaţiei va cuprinde criterii clare prin care să poată fi păstraţi în sistem profesorii care fac performanţă. 

"Sistemul de învăţământ s-a depopulat. S-a redus numărul de elevi cu un milion şi jumătate în ultimul deceniu şi e clar că nu ne aşteptăm ca în viitor să crească numărul de posturi în învăţământ, ci dimpotrivă. Ca urmare, aici suntem şi va trebui să găsim prin viitoarea metodologie criteriile de ai păstra pe cei care fac performanţă în sistemul de învăţământ", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Știrea poate fi citită aici: https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-23082987-titularizare-2019-ecaterina-andronescu-consiliul-administratie-scolii-poate-decide-prelungirea-contractelor-profesorilor-note-mari-titularizare.htm


comments powered by Disqus

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'