Stirile zilei
Romania are cel mai mare numar de elevi la un invatator. Primii in Europa
Cel mai mare număr de elevi la un învățător
Intr-o analiza a edupedu.ro arată că România are cel mai mare număr de elevi la un învățător. Ceea ce era de așteptat după mai bine de 20 ani în care celor din învățământ ni s-a tot spus ca avem cel mai mare număr de profesori la 100 de elevi din toată Europa. De atunci s-au tot închis școli, s-au comasat clase, si s-a ajuns astăzi la această performanță în sens pozitiv dacă o privim contabilicește, și performanța negativă din punct de vedere al calității învățământului și din punct de vedere al managementului educațional din România.
https://www.edupedu.ro/romania-este-pe-primul-loc-in-ue-la-numarul-de-elevi-care-ii-revin-unui-singur-invatator-eurostat/
“România are cei mai mulți elevi într-o clasă de învățământ primar, din Uniunea Europeană. În cele 27 de state membre ale UE erau în 2018 în învăţământul primar 24,5 milioane de elevi şi 1,8 milioane de învăţători, o medie de 13,6 elevi la un cadru didactic, România având cel mai mare număr de elevi – 19,5 – care îi revin unui învăţător, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), preluate de Agerpres.
România are 48.935 de învățători în ciclul primar și 947.931 de elevi, adică în clasele pregătitoare – clasa a IV-a, potrivit datelor Eurostat.”
Mai puține locuri de cazare în cămine
În jur de 20.000 de studenți nu vor avea locuri în cămine, din cauza măsurilor de distanțare – anunță președintele Consiliului Rectorilor
https://www.g4media.ro/peste-20-000-de-studenti-nu-vor-avea-locuri-in-camine-din-cauza-masurilor-de-distantare-anunta-presedintele-consiliului-rectorilor.html
“Universitățile din România au cazat anul trecut în căminele studențești în jur de 92.000 de tineri, iar “anul acesta estimăm că vom caza 65-75.000, pentru că vor fi introduse măsuri de distanțare”, a anunțat președintele Consiliului Rectorilor. Sorin Cîmpeanu a atras atenția la Digi 24 că ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației nu reglementează și situația de închidere-deschidere a căminelor universităților, în cazul apariției de cazuri COVID-19.”
Un interviu cu Radu Gologan
“Există școli de top din România care pregătesc olimpici care și-au creat și clase de gimnaziu și care organizează un fel de examen, că nu au voie examen, un concurs numit Micul matematician sau astfel de competiții. Problemele care sunt la aceste examene sunt de tipul celor care verifică gândirea logică a copiilor, nu tehnica matematică. Așa ajung copii foarte buni în aceste licee. Ulterior, o parte dintre ei – care încep la presiunea școlii și a părinților să se pregătească pentru examene – pierd această abilitate de a gândi intuitiv matematica și de a simți fenomenul, pentru că sunt supuși acestor pregătiri pentru examene. Devin roboțeii care rezolvă probleme de un anumit tip. Or viața socială trăită nu are nicio legătură cu aceste probleme. Chiar dacă ele se numesc probleme aplicative, cu terenuri șamd, ele nu sunt matematică aplicată.”
12 profesori, învățători și educatori din Suceava au fost confirmați cu COVID-19
Un număr de 12 cadre didactice – profesori, învăţători, educatori, dar şi un angajat din cadrul personalului nedidactic, au fost confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, citat de Agerpres.ro.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, până pe 7 septembrie au fost confirmaţi cu SARS CoV 2 doi profesori şi două învăţătoare de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Suceava, doi profesori şi un angajat din rândul personalului nedidactic de la Şcoala Gimnazială nr. 8 din Suceava, două educatoare de la Grădiniţa „Prichindelul” din Rădăuţi, precum şi câte o educatoare de la Grădiniţa „Sf. Ioan” din Suceava şi de la o grădiniţă din oraşul Cajvana.
Forum
Noutăţi
Daca vrei să ne dai o idee scrie-ne la opinii@mateonline.net
Îţi mulţumim!'