Începe școala

Și vin și grijile cu examenele de la sfârșitul anului școlar

 

 

Vremea s-a mai răcorit iar terasele de la malul mării nu mai sunt așa de pline de turiști veniți în căutarea soarelui. Șezlongurile sunt mai puțin solicitate, dar  sunt în continuare scumpe. Apa mării este mai caldă decât în mijlocul lunii iulie dar aerul este mai rece. Deja, pe plajă, pe șezlong nu mai cauți umbra, ci soarele. Se simte mai rece; mai ales după ce ieși din apă. Vacanța se apropie de final. Mai sunt trei zile.

Luni, 11 septembrie, începe școala. Copiii vin înapoi la școală. Și odată cu începerea școlii s-au stabilit și datele examenelor de la sfârșitul acestui an școlar, 2023-2024, care tocmai stă să înceapă.

Evaluarea Națională, pentru elevii clasei a VIII-a, va debuta pe 25 iunie 2024, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Ea va continua pe 27 iunie cu proba scrisă la Matematică.

Pe 28 iunie 2024 se va desfășura proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi făcute publice pe data de 3 iulie.

În cadrul examenului de Bacalaureat din 2024, proba scrisă la Limba și literatura română va fi susținută pe data de 1 iulie. Ea va fi urmată de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie. În timp ce proba la alegere a profilului și specializării este programată pentru data de 4 iulie.

 

Mult succes în noul an școlar, copii!


comments powered by Disqus

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'