Mai multe ore de matematica in scoala

Conform noii programe scolare

Elevii din clasele primare vor avea, incepand cu anul scolar urmator, mai multe ore de limba straina, romana si matematica, potrivit planului cadru publicat de Ministerul Educatiei.

Astfel, elevii de la clasa pregatitoare si pana la clasa a III-a vor studia Arte vizuale si abilitati practice de doua ori pe saptamana, iar materiile Educatie Tehnologica si Educatie pentru societate dispar, informeaza Adevarul. 

In schimb, apare Educatia civica din clasa a III-a cu o ora pe saptamana. Elevii de a III-a si a IV-a vor face doua ore de limba straina pe saptamana, iar la clasa I vor fi sapte ore de Comunicare in limba romana fata de cele sase care erau prevazute initial, cand planul a fost pus in dezbatere publica in luna februarie. 

Educatia fizica va avea doua ore pe saptamana la toate clasele din ciclul primar, iar de la clasa a III-a sa se introduca si o ora de Joc si miscare. 

Elevii de la pregatitoare pana la clasa a II-a raman cu doua ore de Muzica si miscare pe saptamana, insa, de la clasa a III-a, disciplina va avea o ora, odata cu introducerea materiei Joc si miscare. Religia ramane tot cu ora pe saptamana.

Intreaga stire aici.


comments powered by Disqus

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'