HotNews.ro si The Group lanseaza platforma Prima Olimpiada Internationala de Matematica

la 55 de ani de la deschiderea competitiei internationale

​HotNews.ro si The Group au lansat astazi sectiunea “Prima Olimpiada Internationala de Matematica, Romania, 1959”. Platforma vine la implinirea a 55 de ani de la prima olimpiada internationala de matematica din Istorie, care s-a desfasurat chiar in Romania.

Sectiunea va oferi publicului interviuri cu olimpicii romani medaliati din 1959 pana in prezent, infografice cu momentele esentiale ale participarii Romaniei la competitie si intalniri online in care cititorii vor avea ocazia sa le adreseze direct intrebari matematicienilor medaliati. Pe aceasta platforma, publicul va putea urmari si cele mai importante evenimente din pregatirea noului lot de olimpici care va participa anul acesta la olimpiada.

The Group si HotNews.ro sustin lotul Romaniei la Olimpiada Internationala de Matematica

Societatea de Stiinte Matematice din Romania aniverseaza in luna iulie 55 ani de la desfasurarea primei Olimpiade Internationale de Matematica. Aceasta a fost organizata de Romania, la Brasov, in 1959. Primul roman medaliat cu aur a fost cunoscutul fizician si eseist, membru al Academiei Romane, Basarab Nicolescu.

Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania si coordonatorul lotului olimpic national de Matematica, si-a manifestat speranta “ca aceasta aniversare sa fie incununata cu o participare de exceptie a Lotului Romaniei la Olimpiada Internationala ce se va desfasura la inceputul lunii iulie, in Republica Africa de Sud”.

"The Group promoveaza, incurajeaza si sustine preocuparea pentru stiinta. Excelenta performantei romanesti in matematica e o poveste de succes pe care ne dorim, cu totii, s-o scriem si citim mai departe. Indiferent de locul in care vor profesa peste ani olimpicii nostri de matematica, ei sunt ambasadori ai inteligentei romanesti si ne ofera, tuturor, modele de reusita, exemple de succes, inspiratie”, a declarat Zoltan Szigeti, presedinte The Group/Omnicom Media Group.

 

Citeste articolul intreg aici: http://www.hotnews.ro/stiri-aniversare_olimpiada_matematica-17191001-hotnews-the-group-lanseaza-platforma-prima-olimpiada-internationala-matematica-55-ani-deschiderea-competitiei-internationale.htm

 


comments powered by Disqus

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'