Forum matematică


Profesori mituiti cu cartele telefonice

proful
Membru din 2008-11-02
 
Postari: 153
2009-01-09 10:23:58
In Romania Libera apare un articol despre 2 profesori de la un liceu din Rovinari mituiti cu cartele telefonice pentru a pune la dispozitia elevilor subiectele de la bac. Pe deasupra, mai sunt si neseriosi... dupa ce au primit banii/produsele nu au mai dat subiectele

"Elevii au sustinut ca respectivii profesori le-au pretins, in repetate randuri, sume de bani si bunuri pentru a fi promovati. Alin Constantin Roventa si Mircea Nitu isi desfasurau activitatea didactica in calitate de profesori titulari ai catedrelor de matematica si, respectiv, discipline tehnice in cadrul unitatii de invatamant din Rovinari. Denuntul, facut de grupul de elevi ai clasei a XIII-a E, se refera la anii scolari 2006-2007, 2007-2008. Elevii sustin ca, in perioada respectiva, cei doi dascali le-au cerut, in schimbul notelor de promovare la disciplinele la care erau titulari, bauturi alcoolice, tigari si cartele telefonice de 5 si 10 euro." [...]
"Unii dintre elevii care i-au reclamat pe cei doi profesori la Parchet au afirmat ca, desi au platit sume de pana la 1.000 de lei in schimbul subiectelor de la bacalaureat, nu au primit in schimb nici o informatie.
Mai mult, unul dintre profesori si-a schimbat numarul de telefon in ajunul bacalaureatului si nu a mai fost gasit de elevii care au depus plangerea."


Foarte interesant... si cand te gandesti ca e plina tara de profesori ca cei doi... dar nimeni nu sufla o vorba.
Fodor Gheorghe-Ioan
Membru din 2009-01-16
 
Postari: 12
2009-01-25 23:01:39
De vina este guvernul , un profesor este destul de prost remunerat (cu toate ca meseria este foarte solicitanta) , poate acest lucru ii impinge la astfel de gesturi , si acest lucru *sigur* nu ii atrage pe tinerii absolventi spre meseria de cadru didactic . In scoli sunt aceeasi si aceeasi profesori, iar cei ce ies din facultati cu note mari si chiar au ce sa ii invete pe cei mici bineinteles ca nu se orienteaza catre acest domeniu . Cu toate acestea sunt cativa profesori (ferice de mine ca am intalnit destui) la care primeaza bucuria si placerea de a preda, acest lucru imbunatatindu-le foarte mult calitatile didactice.Putinii oameni care se dedica cu adevarat unei meserii.
  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'