Forum matematică


Trigonometrie

miki
Vizitator
2011-09-09 17:10:00
Sa se arate ca expresia urmatoare nu depinde de x:
E=cos^2(x+y)+cos^2(x-y)-cos2xcos2y , (cos^2 = cos patrat)
Ajutor!
DD
Vizitator
2011-09-09 19:56:15
Poate stii ca ; [cos(a)]^2=1/2.[1+cos(2.a)]. Expresia data 
se poate scrie si ;1/2.[1+cos(2.x+2.y)]+1/2.[1+cos(2.x-2.y)]-
c0s(2.x).cos(2.y)=1+1/2.[cos(2.x+2.y)+cos(2.x-2.y)]-cos(2.x).
cos(2.y)=1+(1/2).2.cos(4.x/2).cos(4.y/2)-cos(2.x).cos(2.y)=1 
constant [ stii ca; cos(a)+cos(b)=2.cos{(a+b)/2}.cos{(a-b)/2}].
  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'