Forum matematică


Ex.trigonometrie

silviu
Vizitator
2011-10-23 21:31:30
tg patrat de a-2tg patrat de b=1,=>cos 2b-2cos2a=1
DD
Vizitator
2011-10-24 12:28:12
Cred ca stii ca ; (cos(a))^2=1/(1+(tg(a))^2)=(1+cos(2.a))/2. Deci: din relatia data avem ; (1+(tg(a))^2)-2.(1+(tg(b))^2)=0 , sau ; (cos(a))^2=2.(cos(b))^2, sau ; (1+cos(2.a))/2=2.(1+cos(2.b))/2 sau ; cos(2.a)-2.cos(2.b)=1
  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'