Forum matematică


trigonometrie

roxi
Vizitator
2012-03-03 15:16:21
sa se demonstreze ca : cosx+cos5x   _ cos5x-cosx    = -2
                                    cos3x+cosx      cos3x-cosx
DD
Vizitator
2012-03-03 18:47:42
Trebue sa calculam; cos(x)+cos(5.x)=2.cos(3.x).cos(2.x)
...............................cos(3.x)+cos(x)=2.cos(2.x).cos(x)
...............................cos(5.x)-cos(x)=-2.sin(3.x).sin(2.x)
...............................cos(3.x)-.cos(x)=-2.sin(2.x).sin(x).
expresia data de problema, va fi ; cos(3.x)/cos(x) - sin(3.x)/sin(x0=(cos(3.x)
.sin(x)-sin(3.x).cos(x))/(sin(x).cos(x))=(-sin(3.x-x))(sin(x).cos(x))=(-2)  pentru ; (sin(2.x)=2.sin(x).cos(x))
roxi
Vizitator
2012-03-04 20:20:41
multumesc frumos!
  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'