Forum matematică


Admiterea la facultate va fi cu sau fara EXAMEN

A@dmin
Membru din 2008-12-21
 
Postari: 126
2012-03-30 12:08:58

Recentul Ordin de Ministru (aici), care clarifică modul de admitere la facultate pentru anul universitar următor, a  reaprins discuția privind corectitudinea viitorului examen de bacalaureat și soarta fabricilor de diplome universitare.

n esență, recentul OM exclude mediile obținute n cursul anilor de studii, ca nerelevante. n adevăr, există diferențe uriașe ntre spiritul de notare la oraș față de rural, la licee teoretice bune față de grupuri școlare și colegii tehnice, etc. Acestea contau n procent de 30-33% n media de admitere la facultate. Conform OM n discuție, nu mai contează deloc. Ceeace este un lucru bun. Miza accesului pe locurile fara taxe de la universitati ridica vanarea notelor bune la cote greu de acceptat.

(Art1 (2) Examenul de admitere poate consta si in proba/probe scrisa/scrise sau/si orala/orale pentru testarea cunostintelor si a capacitatilor cognitive. Pentru testarea capacitatilor artistice sau sportive examenul de admitere va contine obligatoriu si o proba practica eliminatorie, sustinuta anterior celorlalte probe. De asemenea, pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau disertatie, dupa caz, dar nu pot fi luate in calcul mediile sau notele din anii de studii.)


Citeste intreg articolul aici.

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'