Forum matematică


Bacalaureat 2012: stiri despre editia din acest an

Membru din 2008-12-21
 
Postari: 135
După ce anul trecut s-a dovedit a fi cel mai dezastruos sub aspectul rezultatelor la nivel naţional, actuala sesiune a debutat sub presiunea unor dispute politice pe tema Educaţiei în plină desfăşurare.

 

Prima probă a bacalaureatului din acest an a debutat pe 11 iunie, la limba şi literatura română, iar pentru susţinerea ei, în intervalul 11-13 iunie, există 75 de variante de subiecte, respectiv 75 de bilete pe zi. Potrivit Mediafax, timpul alocat fiecărui candidat pentru prezentare va fi cuprins între 10 şi 15 minute. Miza acestui examen a fost ridicată mai mult decât de obicei, după ce anul trecut examenul naţional destinat absolvenţilor de clasa a XII-a a înregistrat rezultate catastrofale - jumătate din elevii examinaţi au picat testul. De altfel, bacalaureatul 2011, care s-a derulat sub o supra­veghere fără precedent în încercarea de a limita fraudele, a făcut chiar obiectul unor aprige dispute politice. Totuşi, actualul Guvern a decis să păstreze în continuare rigorile respective în centrele de examinare, astfel că sălile vor fi şi în acest an supravegheate video în cea mai mare parte a ţării.

Pe de altă parte, incertitudini încă planează asupra modalităţii în care se va susţine bacalaureatul din 2013, în condiţiile în care autorităţile nu au renunţat la ideea introducerii înainte de termenul legal a bacalaureatului diferenţiat. Potrivit ultimelor poziţii asumate de responsabilii din Educaţie, ideea ar putea face chiar obiectul unui referendum în şcoli. Iată ce declara recent ministrul Liviu Pop: „Eu am spus că, decât să aşteptăm până în 2015, putem să-l aducem în 2013, dar numai cu acordul elevilor din clasa a XI-a şi al părinţilor, printr-un referendum la nivelul elevilor din clasa a XI-a. Referendumul are termen 15 iunie. Dacă ne organizăm mâine pot să plece chestionarele". Însă, în timp ce actualul ministru de resort se declară un susţinător al grăbirii acestei idei, îmbrăţişând astfel poziţia sindicatelor, Daniel Funeriu, predecesorul lui Pop, este un critic fervent. Funeriu consideră introducerea bacalau­reatului diferenţiat în 2012 o eroare majoră, motivând că nu sunt pregătiţi pentru o asemenea schimbare.

„Este o eroare majoră. Nu poţi spune elevilor de clasa a XI-a că modul de desfăşurare a bacalaureatului li se schimbă. Din nou, se introduce instabilitate prin măsuri luate pe picior, în situaţie de interimat. Faptul că această măsură este luată la cererea sindicatelor e o glumă: sindicatele conduc de fapt ministerul, fapt unic în Europa", a declarat ieri Daniel Funeriu, citat de Mediafax.


Citeste intreaga stire aici: http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/bacalaureat-2012-mizele-raman-ridicate-267182.html

xander
Vizitator
2020-04-06 21:32:35

!!!

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'