Forum matematică


Probleme analiza matematica

Teodora10
Vizitator
2013-11-17 18:39:06

Probleme analiza matematica

Teodora10
Vizitator
2013-11-17 18:41:26

Am nevoie de ajutor pentru a rezolva aceste probleme. Cine poate sa ma ajute sa raspunda aici sau sa imi dea un email pe adresa mea: pasca.teodorageorgiana@yahoo.com. Multumesc anticipat!

Anonim
Vizitator
2013-11-17 18:43:24

http://imageshack.com/a/img822/4180/idb7.jpg

Vlad
Vizitator
2013-11-17 19:15:28

Mai nene, inteleg, un exercitiu, doua acolo, o intrebare punctual, dar voi vreti o lista intreaga de probleme de rezolvat, care fac apel la multe cunostinte... De rezolvat se rezolva, dar daca nu ai cunostintele necesare, vei intreba apoi de ce acolo e asa, de ce dincolo e asa, ce e cu aia, ce e cu ailalata, etc etc etc.


Roata nu se poate reinventa! Nu foloseste la nimic si nici nu se poate! E pierdere de timp.


Nu te supara pe mine te rog; sper ca acest mesaj sa fi fost inteles exact ce a vrut sa exprime si nu altceva.


Poti sa-mi spui te rog care este aportul tau la rezolvarea lor? CE ai incercat? UNDE te-ai blocat? CE anume nu stii? Asa se poate da un ajutor si in sfat, dar nu sa faci cap coada, exercitii intregi cuiva. Ala nu mai este ajutor, ci mai mult rau pe care il poti face...


Ba inca unii, mai au si tupeul sa zica "urgent". S-a platit cumva vreo taxa de urgenta? Aici se ofera suport, in masura timpului disponibil al fiecaruia, dar si a priceperii si competentei fiecaruia. Sa va scriem tot noi tema in caiet nu vreti? 


Ca sa nu mai zic ca exista exercitii similare deja rezolvate pe acest forum... Ai cautat macar, de curiozitate?


Am sa vad totusi ce pot face, ceva mai incolo...

Teodora10
Vizitator
2013-11-17 20:30:22

Ai dreptate in tot cea ce zici. Nu imi sta in caracter sa fac asta, sa cer ajutor, dar ma vei intelege cand iti voi spune ca sunt in anul 1 la facultate la calculatoare si ca in liceu nu am facut analiza. Imi caut profesor in momentul de fata cu care sa fac meditatii, doar ca is si noua in oras. 

Vlad
Vizitator
2013-11-17 21:04:09

Draga Teo, ma bucur (si multumesc) ca m-ai inteles... Acum te cred (dar, in general, mi-a fost dat sa vad multe, de aceea am zis ceaa ce am zis; si eu ma mai zbarlesc un pic la cei de pe aici... in speranta ca, poate, ii maim scutur si ii trezesc; si le fac un bine...). In fine.


Actualmente sunt prins intr-un proiect care-mi "mananca" foarte mult timp; si doar printre picaturi, pentru relaxare (!!!), mai intru si pe aici, si incerc, in masura priceperii mele (ca deh, sunt si eu om, si am limitele mele!), sa mai dau o mana de ajutor.


Uite, aici mai multe exemple rezolvate, printre care se regasesc si 2 exercitii de-ale tale. Sper ca Adminii sa nu considere reclame si sa se supere...http://thor.info.uaic.ro/~fliacob/An1/ID_05-06/Serii%20de%20numere%20reale.pdf   pag. 112.


1 este 2b al tau. iar 2 este 1a.


O alta sursa http://alexnegrescu.files.wordpress.com/2012/11/3000-solved-problems-in-calculus-serii-probleme-rezolvate.pdf tot pentru aceleasi exercitii (trebuie sa cauti pe acolo)


Uite aici http://www.slideshare.net/SergheiUrban/serii-numerice si rezolvare pentru 2a.


Si multe alte exemple http://ccia.ubm.ro/index_files/Discipline/Lectii_analiza_matematica/Lectii_analiza_matematica.pdf


PS. M-am gandit ca fiind mai multe exemple rezolvate, unele mai simple, altele mai complicate, vei mai "prinde" si intelege cate ceva si te va ajuta... :)

Teodora10
Vizitator
2013-11-17 21:14:46

Multumesc mult! Orice ajutor ii bine venit pentru mine avand in vedere situatia in care ma aflu. Se poate sa nu inteleg eu multe, dar problemele astea conteaza pentru nota finala. Am zis profesorului ca nu am facut analiza si a spus sa ma apuc usor de ea. Nu am vrut sa ma prezint fara nimic si sper ca va intelege. 

Vlad
Vizitator
2013-11-18 11:44:08

Aceasta parte de siruri, convergenta (cu toate criteriile) si limite (cu toate cazurile si ezceptiile) este, poate, intr-adevar un pic mai dificil de digerat. Poate pentru ca este si un pic mai mult bazata pe teorie...


Doar sa incepi sa privesti niste exemple simple, scurte, explicate si rezolvate si incet-incet sa intelegi.


Mult succes si te mai asteptam printre noi oricand vei avea nevoie!


Cu bine,


Vlad

Vlad
Vizitator
2013-11-18 15:17:18

Exista o teorema care zice ca daca un sir este monoton si marginit este si convergent!


Monotonie inseamna crescator sau descrescator (stric sau egal). Adica iei si compari (intotdeauna) doi termeni alaturati.


Pentru crescator: termenul 2 trebuie sa fie mai mare ca termenul I. Si apoi repeti procedura cu urmatorii doi termeni. Adica termenul 3 trebuie sa fie mai mare ca 2, 4 ca 3 etc.


Pentru descrescator: acelasi lucru, dar invers: 2 mai mic decat 1, 3 mai mic decat 2, 4 mai mic decat 3 etc etc etc.


Limita va fi, desigur, termenul cel mai mare (daca nu ma insel...)

Vlad
Vizitator
2013-11-18 15:23:17

Ah, si inca ceva (pont!): pentru exercitiile cu siruri/serii fct trigo sin si cos: intotdeauna sunt divergente.


Sa ne gandim la cercul trigonometric, de raza 1. Axa orizontala (Ox) este axa cosinusului (a valorilor lui), iar cea verticala (Oy) a sinusurilor (a valorilor lui).


Mai stim ca pct 0 (zero) pi si 2pi sunt acelasi punct (cel mai in dreapta, pe axa Ox). Si acolo cos=1. Si de fapt pentru TOTI multiplii PARI de pi, va fi intotdeauna 1.


Pentur valori impare de pi (1pi, 3pi, 5 pi etc), vei avea punctul diametral opus, care are valoarea -1.


Deci, un termen (cel par) tinde spre +, urmatorul (cel impar) tinde spre -. Deci unii termeni "hais", altii "cea". In concluzie nu se poate spune ca toti converg catre acelasi lucru, deci seriile trigo sunt divergente (ca idee de baza)

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'