Forum matematică


probleme

Lucian
Vizitator
2014-01-29 16:25:17

1.


Aflati suma numerelor naturale care impartite la un numar de o cifra dau catul 9 si restul mai mare decat 6.


2.


Suma a doua numere este 58.Jumatatea primului numar este cu 4 mai mare decat treimea celui de-al doilea numar.


   Care sunt numerele?


3.


Sa se afle produsul a doua numere,stiind ca al doilea numar este de 8 ori mai mare decat primul,iar diferenta dintre jumatatea celui de-al doilea numar si dublul primului numar este 10.


4.


Cate numere de 3 cifre,cuprinse intre 500 si 700,au produsul cifrelor 0? Cred ca sunt multe multe numere la acest exercitiu.


5.


Calculati a+b+c daca;


3a+2b+3c=100


2a+b+2c=50


 

Vlad
Vizitator
2014-01-29 19:28:14

Bun, inteleg, pot fi si situatii exceptionale (foarte rar), dar de ce aici imi pare ca nu e cazul?


Mai nene, mai vine omul cu o problema, doua, trei, dar tu vii ca..... cu cate 5-6-7 probleme o data!!! Si vrei sa ti le facem noi. Nu cumva oare ai vrea sa ti le si scriem tot noi in caiet? Ca e mai cool asa, no?


Aportul tau care este ma rog? SA vedem ca ma car ai incercat ceva, ca te-ai chinuit si nu ti-a iesit. Aici se oferta intr-adevar suport, dar NU mura in gura la oameni care nu vor sa faca nimic. Ca deh, lenea e cucoana mare...


Stiinta noastra (si placerea) nu ne-o mai ia nimeni inapoi. Nu noi suferim ca nu inveti si iei note proaste. Mai rau ti-am face daca te-am ajuta, in cazul tau, din cate observ eu. Si nu ma intelege gresit.


Asa incat, ori ne arati ca ai si tu o contributie, ori vei fi tratat ca atare. Ai deja un avertisement! Si dupa cum vezi, colegii mei nu prea s-au inghesuit nici ei sa iti mai sara in ajutor.

Lucian
Vizitator
2014-01-29 20:20:33

Imi place sa lucrez suplimentar si avem 70 de probleme de facut si nu am facut in clasa asa exercitii si vreau sa invat ca imi place matematica te rog ajutama la probleme!

Lucian
Vizitator
2014-01-29 20:25:23

Am incercat sa rezolv si nu mia iesit.Nu vorbi asa cu mine.Nu fi rau.

Vlad
Vizitator
2014-01-30 11:45:33

Nu-s rau (si poate cu timpul vei intelege).


Astept totusi sa vad si "incercarea ta", pentru a te putea ajuta eficient si indruma corect. Poate ca te-ai impotmolit cu adevarat pe undeva si nu mai stii, dar pana cand nu vad sa imi dau seama ce anume nu merge, n-am de unde sa stiu si sa ghicesc.


Pe de alta parte, se poate sa ai si ceva lipsuri ("goluri" sau lucruri neintelese) din trecut, peste care vin si se "aseaza" alte cunostinte. Si daca ce e la baza nu ai inteles ca lumea, nici mai departe nu vei stii sa faci. Dar iar, nu am de unde sa imi dau seama si sa ghicesc ce stii si ce nu.


Fa asadar un (minim) efort si incearca sa postezi rezolvarile tale. Si voi incerca, in masura timpului meu liber, si a priceperii, sa te ajut.

Lucian
Vizitator
2014-01-30 14:53:36

MULTUMESC DE SFAT.ACUM AM INCERCAT SINGUR SI MIA IESIT .

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'