Forum matematică


Exercitii BAC.

Gabriel
Membru din 2014-08-06
 
Postari: 3
2014-08-06 10:33:40

1. Aflati multimea valorilor fc. f:R->R , f(x)=-6x2+x+1


Ce formula trebuie aplicata aici , valoarea max si min ( -delta/4a,-b/2a ) ?


2. Aflati radacinile ecuatiei |f(x)|=1 daca f:R->R , f(x)=18x2-2

Vlad
Vizitator
2014-08-06 19:40:26

1) Pai functia este definita pe R (adica ia valori pentru x din R) cu valori in R. Deci ce valori mai vrei? delta (discriminantul) este mai mare ca zero (strict), deci radacinile sunt reale si distincte.


DA, acel punct de coordonate (delta/4a, -b/2a) este punct de EXTREM, adica de maxim, daca graficul este un U cu ramurile in jos (deci valoarea cea mai mare pe care o poate lua functia; adica varful parabolei) sau de minim, daca graficul este de forma unui U normal (cu ramurile in sus) si atunci este pct cel mai de jos, adica valoarea cea mai mica care se poate atinge.


 


2) Acolo ai un modul, pe care trebuie sa il explicitezi! Ai asadar doua ramuri (doua cazuri) si trebuie sa rezolvi 2 ecuatii de gradul II, cate una pentru fiecare ramura in parte. La sfarsit, trebuie sa vezi daca radacinile obtinute ale fiecarei ecuatii se gasesc in intervalul corespunzator ramurei, si la fina trebuie sa intersectezi solutiile (adica sa iei partea comuna, care satisface ambele cazuri).


Cauta in manual si chiar pe acest forum, ca s-a discutat de n-spe mii de ori, chiar si la nivel teoretic; iar cu exemplele deja rezolvate, sigur vei intelege cum se face.


Succes!


Alte intrebari?

koko
Vizitator
2014-08-09 15:46:53

Vlad esti prost!

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'