Forum matematică


latura 17 o latura 17 si o latura 14 si o latura 10 cati mp2 suprafata

Darius
Vizitator
2015-09-27 20:01:41

o latura 17 o latura 17 o latura 14 o latura 10 cati mp2 are suprafata 

Vlad
Vizitator
2015-09-28 12:55:28

Stii macar cum se numeste aceasta figura (patrulater)? Se numeste trapez isoscel (cele doua laturi neparalele egale). Latura de sus se numeste baza mica (si are dimensiunea mai mica), iar cea de jos se numeste baza mare (si are dimensiunea mai mare).


Trebuie sa duci inaltimea (de fapt inaltimile) din extreemitatile bazei mici pe baza mare, si astfel se "nasc" 3 figuri lipite: un triunghiu dreptunghic (la stanga), un dreptunghi (in mijloc) si inca un triunghi dreptunghic (la dreapta) (care este identic cu cel din stanga).


"Smecheria" este ca astfel baza mare este impartita in 3, cate o parte pentru fiecare figura.


14 (cat are baza mare) - 10 (cat are baza mica) = 4. Si impartit la 2 => ca o cateta este 2.


Aplici teorema lui Pitagora, in care trebuie sa afli celalata cateta, care este de fapt inaltimea trapezului (asta la pasul 1).


La pasul 2, ai acum toate elementele sa aplici formula de calcul pentru aria trapezului: (baza mica + baza mare)* inaltimea 2


Aceasta frmula o gasesti in manual si pe acest forum (in aria dedicata formulelor).


Gata! Intrebari?


 


PS.


1) Ti-e lene sa scrii CORECT (si gramatical) enuntul? Poate ca ne este si noua lene sa citim enuntul tau, sau lene sa ne gandim la problema ta si sa-ti acordam ajutor! Pe viitor, daca vrei sa mai primesti ajutor, te rog sa te conformezi!


2) Daca ai fi dat o cautare pe acest forum, ai fi gasit rezolvari similare...


3) ATENTIE la UNITATILE de masura!!! Nu ai precizat ce inseamna 10, 14 etc. Sunt mere? Pere? Sau mm? Sunt cm? Sunt m? Aria vad ca se cere (clar) in metri patrati, dar lungimile laturilor in ce sunt exprimate? Ca este foarte important daca trebuie facute transformari. Altfel, in lipsa acestui amanunt, problema chiar nu se poate rezolva!

StefanV
Vizitator
2015-09-30 00:51:52

Darius, in ce clasa esti?

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'