Forum matematică


sa ma ajute cineva:)

carolina
2015-11-29 16:27:42
Post #1  
Vizitator

 


1) O cutie paralelipidica are lungimea de 51 cm, latimea de 24 cm si inaltimea de 15 cm. Cutia este umpluta cu solide cubice cu muchia de 3 cm. Cate cubusoare sunt in cutie?


 

  ^ Sus
Vlad
2015-11-29 21:59:24
Post #2  
Vizitator

 


Si nu poti face 3 calcule...?


Ai o formrula pentru a afla volumul cutiei (2 inmultiri: L*l*h). O a doua pentru a afla volumul cubusorului (latura^3) si apoi o simpla impartire, ca sa vezi de cate ori se cuprinde volumul cubului in volumul cutiei tale (cate bucati intra).


Se va lua partea intreaga. Calculele ti le faci singura! Atentie la unitatile de masura! (norocul tau este ca sunt toate in cm)


Alte intrebari?

  ^ Sus
carolina
2015-11-29 22:23:56
Post #3  
Vizitator

 


Mulțumesc pentru răspuns, dar nu ințeleg de ce ai reacționat așa negativ..
in fine, fie..

  ^ Sus
Vlad
2015-11-30 12:13:58
Post #4  
Vizitator

 


Desi nu-s obligat sa ma justific, totusi, asa cum am mai spus-o (vezi diverse postari ale mele in decursul timpului), uneori ma irita faptul ca, MAJORITATEA de pe aici, sunt cam lenesi asa, si cer ajutor la niste chestii simple, fara nici macar sa-si bata capul nitel si sa incerce ceva. Cumva, mura-n gura.


Intai, cauti in maculator, pentru ca nimeni nu e atat de absurd de a-ti da sa rezolvi probleme fara sa fi explicat. Nu ai in maculator, exista manuale, in care gasesti formulele de calcule, si, de cele mai multe ori si probleme rezolvate ca exemplu.


Si nu in ultimul rand, cineva s-a chinuit aici pe forum, si exista si o sectiune dedicata special formulelor de matematica, pe categorii. Este/era suficient o cautare, si acolo gaseai tot ceea ce aveai nevoie si puteai sa rezolvi problema.


La matematica, in afara de formulele respective, mai trebuie sa te si gandesti nitel... ca sa stii ce fel de formule iti sunt necesare si de ce anume ai nevoie. Mai ales ca aceasta problema, in particular, este mai mutl apropiata de viata reala, de zi cu zi (sau un alt exemplu de matematica aplicata: vrei sa iti faci o rochie si nu stii cat material ai nevoie sa cumperi, ca suprafata, pentru ca pierderile sa fie minime si pretul platit cel mai mic).


Deci era evident ca, la logica, ca trebuie sa imparti volumul cutiei la cel am unui cub, ca sa vezi cate incap, si apoi, aplicarea a doua fomule banale pentru calculul volumului. De fapt o singura formula, caci, cubul este un caz particular al paralelipedului dreptunghic.


Adica, asa cum am spus, trebuie sa faci 3 inmultiriu si o impartire. Ce vrei mai simplu de atat?


Este adevarat ca, uneori, situatiile disperate cer masuri disperate, nu zic ca uneori, din cauze bine intemeiate (boala, etc), esti nevoit sa lipsesti si nu intelegi explicatiile de la colegi, deci, atunci, putina ingaduinta este necesara, intr-adevar, dar, asa cum am mai spus, majoritatea vin aici si posteaza problema, pentrui ca pur si simplu ii sperie enuntul problemei sau nu vor sa-si bata capul cu ea. Si, unii mai vor, daca se poate, sa le si scriem tema in caiet... deci?


Acum ai inteles de un pic demersul meu? In fond si la urma urmei, voi sunteti cei care vei da examene si care trebuie sa invatati, nu noi cei care dam suport aici pe forum. Voua va facem un bine, caci la examene veti fi singuri, fara acces la internet, si nu veti putea cere ajutor. Veti fi singur, si va trebui sa ganditi si sa stiti ce sa aplicati si cum. Deci, o mica pregatire incap de pe acum, un mic exercitiu, cred ca va prinde bine, ca va face bine, si nu rau...


Succes!

  ^ Sus
carolina
2015-11-30 15:59:03
Post #5  
Vizitator

 


Mă rog, era prima dată cand am scris aici, și daca am scris inseamnă că așa era situația  atunci și aveam nevoie de un suport. Răman  pe poziția mea, și iti mai mulțumesc și ție incă odata,iar pe viitor nu mai raspunde și tu asa negativ ,daca  te deranjează ce a scris , te erită , te enervează e simplă treaba, nu răspunzi  și gata.

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

Ai nevoie de ajutor la matematica? Pune o întrebare!

la Aritmetica

la Algebra

la Geometrie

despre Examene

sau despre altceva

 

Noutăţi

Ultimele pagini adăugate

Calculul ariei unui patrulater convex

Teorema transversalei

 

Aplicaţii pe mobil

Descompune în factori primi
Numere Prime

 
 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'

Site partener:
www.mathematicshelp.org