Forum matematică


cate functii

Adrian
2016-03-11 16:00:19
Post #1  
Vizitator

 


Buna ziua



va multumesc anticipat


 

  ^ Sus
Aramis
2016-03-13 13:53:12
Post #2  
Vizitator

 


Textul  este   complet?N -ai   omis  nimic  legat  de  functia  h?

  ^ Sus
a
2016-03-13 16:32:26
Post #3  
Vizitator

 


Buna ziua


Exercitiul este corect copiat.


Numai la sfarsit in loc de


  ^ Sus
Aramis
2016-03-13 19:21:45
Post #4  
Vizitator

 


g(f(x))=(..)2-(...)+2=  x4+2x3+4x2+3     unde   (...)=x2+x+2     Dace  gasesti  vreo  greseala  anunta-ma


Revin

  ^ Sus
Aramis
2016-03-13 21:30:11
Post #5  
Vizitator

 


Presupune  ca  Exista  o  functie   h  care   indeplineste  conditiia  din  enunt.


Aceasta  fnctie  este de  forma  h(x)=P2(x)+E(x)  unde  P2(x)  este   o   functie   polinoiala  si  E(x)  0   expresie  nepolinomiala
deci  conf   enuntului   vom  avea


h(f(x))=P2(x)+F(x)    unde  F  este  o  functie nepolinomiala (exponentiala  logaritmica  etc) .Am  considerat  F(x)=  E(f(x))


 

  ^ Sus
Aramis
2016-03-13 21:59:27
Post #6  
Vizitator

 


Atunci  h(g(x))=P2(x)-F(x)


h(f(X))+h(g(x))=2P2(x)


Fie  P2(x)=ax2+bx+c    a b  c   nr  reale


h(f(x))=a(.x2+x+2..)2+b(.x2+x+c..)+c   si 


h(g(x))=a(x2-x+2)+b(x2-x+2)+c


h(f)+h(g)=2ax4+(10a+2b+)x2+(8a-b)x+4b+2c=g(f(x))  imposibil  pt  ca  lipseste  termenul  in  x3.  


Deci  nu   exista   nici  o  functie  h


Intrebari?

  ^ Sus
Adrian
2016-03-15 18:22:34
Post #7  
Vizitator

 


Buna ziua


Nu inteleg:



etc.


Din acest motiv nu pot urmari rationamentul.


Se poate exprima relatiile in asa fel incat sa le pot intelege?


multumesc

  ^ Sus
Aramis
2016-03-15 19:36:25
Post #8  
Vizitator

 


g(f)(x)=  (x2+x+2)2-(x2+x+2)+2=calcule  =x4+2x3+4x2+3x+4


 


In  continuare  mai  bine  iti   spiun  rationamentul  decat  sa-ti  dau  calculele

  ^ Sus
Aramis
2016-03-15 20:01:12
Post #9  
Vizitator

 


Deoarece g(f(x)) este  un  polinom atunci si  suma  h(f)+h(g)  este   un  polinom. Putem  trage  concluzia ca  in  componenta lui  h intra  un  polinom  P2(x).Nu  putem  afirma  insa  ca h(x)=P2(x) intrucat  restrangem  demonstratia  doar  la   functii  polinomiale .De  aceea  am  introdus   expresia E(x)  care  este  o  expresie  nepolinomiala.


Vom  presupune prin  absurd  ca  h(x)=P2(x)+E(x) Atunci


h(f)=P2(x)+E(f)    E(f)  l-am  notat  atunci  cu  F


conf  aceluiasi  rationament


h(g)=P2(x)+E(g)


Dar  cum  suma  h(f)+h(g) =  polinom( g(f) , trag  concluzia ca E(f)  =-E(g)   a.i   la  adunare   sa   se   reduca


Intrebari?

  ^ Sus
Aramis
2016-03-15 20:04:41
Post #10  
Vizitator

 


ERata


h(f)=P2(f)+E (f)


h(g)=P2(g)+E(g)

  ^ Sus
Aramis
2016-03-15 20:50:02
Post #11  
Vizitator

 


Deci   h(f)+h(g)=P2(f)+P2(g)=g(f)


P2(x)=ax2+bx+c   am  ales  polinomul  de  grd  2  pt  ca  prin  compunere  sa  ajungem  la  un  polinom  de  grd 4 ca  g(f)


P2(f)=a*f2+b*f+c=ax4+2ax3+....


P2(g)=a*g2+bg+c=ax4-2ax3+...


P2(f)+P2(g)=2ax4+(...)x2+... deoarece   termnul  in  x3 prezent  in  g(f)  dispare  putem  spune  ca


h(f)+h(g)=/=g(f) 


deci  nu  exista  functii  cu  proprietatea  de  mai  sus


Intrebari

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

Ai nevoie de ajutor la matematica? Pune o întrebare!

la Aritmetica

la Algebra

la Geometrie

despre Examene

sau despre altceva

 

Noutăţi

Ultimele pagini adăugate

Calculul ariei unui patrulater convex

Teorema transversalei

 

Aplicaţii pe mobil

Descompune în factori primi
Numere Prime

 
 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'

Site partener:
www.mathematicshelp.org