Forum matematică


Mă ajută cineva și pe mine :)

Vlada
Membru din 2016-04-20
 
Postari: 2
2016-04-21 13:30:17

In triunghiul ABC este dusa mediana[AM], M apartine lui BC. Sa se afle aria triunghiului ABC stiind ca AC= 3radical din 2 , BC=10, m(<MAC)=45 grade.

Vlad
Vizitator
2016-04-21 15:52:12

Sper sa nu gresesc prea tare la calcule (sunt la birou, pe fuga...). Eu am considerat un triunghi ascutitunghic ABC (B in stanga jos si C in dreapta jos).


1) teorema cosinusului in triunghiul AMC (referitor la unghiul de 45) iti da o ecuatie de grad II in AM, pe care il gasesti 7 cm (cealalta valoare nu convine ca e negativa).


2) tot teorema cosinusului in acelasi triunghi AMC iti da cos AMC=4/5. Asta inseamna ca cos AMB = cos(pi-AMC) = -4/5.


3) aceeasi teorema dar aplicata acum in AMB, iti da AB=rad(130)


4) stim toate laturile, putem calcula perimetrul si apoi semiperimetrul = p si aplicam formula lui Heron, de calcul al arie oricarui triunghi atunci cand stim semiperimetrul. Result calculelor le duci tu la capat.


Gata! Alte intrebari? Succes!

Vlad
Vizitator
2016-04-21 15:56:06

TE ROG (cu iz de impunere!) ca pe viitor, daca mai vrei sa fii ajutat, macar sa faci un efort (si exercitiu de imaginatie) si sa pui un TITLU corespunzator, nici prea scurt si ambiguu, dar nici km subiectului tau.


Ce fel de titlu e asta "ma ajuta cineva si pe mine :)"? De vreme ce esti pe acest forum si ai postat, inseamna ca ai nevoie de ajutor si ca, cineva, probabil ca te va ajuta (daca stie, daca poate, daca doreste si in masura timpului lui liber, ne fiind nimeni obligat cu nimic sa stea sa-ti raspunda (musai) tie!


Este si o dovada de respect pentru ceilalti colegi de forum, plus ca astfel forumul devine si mai aerisit, mai coerent si mai simplu de utilizat si la functia de cautare.


Sper ca pe viitor sa te conformezi! Multumesc pentru intelegere

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'