Hey ajutatima va rog mult
1 Inaltimea triunghiului dreptunghic dusa din virful unghiului drept impaarte acest unghi in 2 unghiuri ce sunt in raport cu 1:2 .Sa se afle lungimea acestei inaltimi stindca aria triunghului este egala cu 2 radical din 3
Hey ajutatima va rog mult
1 Inaltimea triunghiului dreptunghic dusa din virful unghiului drept impaarte acest unghi in 2 unghiuri ce sunt in raport cu 1:2 .Sa se afle lungimea acestei inaltimi stindca aria triunghului este egala cu 2 radical din 3
Ia chinui-te si tu un pic si scrie macar corect romaneste (cu semne de punctuatie, cu cratime, cu litera mare acolo unde este cazul). Si pe urma mai stam de vorba!
Ti-e lene? Nu-i nimic! Atunci si noua ne e tare greu si tare lene sa te ajutam!
Nu sunt din Romania cum sa-ti scriu Romanesti asta e conditia din carte.
Ok, am inteles. Dar tot nu cred ca acei profesori vorbesc chiar asa de scricat limba romana, sau ca in manualele dupa care invatati, e scris asa. Mai degraba, posibil, sa fii scris tu dupa dupa dictare? In fine, nuu mai are importanta.
Hai sa vedem. Eu am facut figura asa: A jos, in stanga, C in stanga sus (AC e vertical) si B in dreapta jos (AB e orizontal).
Du AD inltimea (D apartine lui BC). Si notam cu alfa unghiul DAC si cu beta DAB.
Avem asa: alfa/beta = 1/2 => 2*alfa = beta
DAR alfa+beta=90. Deci 2*alfa = 90-alfa => 3*alfa=90 => alfa=30grade. si beta=60.
Atunci AD=AB/2 (ca este jumatate din ipotenuza, ca fiind cateta care se opune unhgiului de 30 grade in triunghiul dreptunghic ADB), dar si ca CD=AC/2 (din aceleasi motive, dar in triunghiul dreptunghic ADC).
Aria ABC = AB*AC/2 = 2rad3. Am zis ca AD=AB/2, deci Aria = h*AC=2rad3 => AC=(2rad3)/h
Pitagora in ADC ne da: h^2 + (AC/2)^2 = AC^2 => 4*h^2 = 3*AC^2. Inlocuim pe AC cu ce am gasit mai sus si inseamna h^4=9, deci h^2=3, deci h=rad3. Astat e inaltimea cautata.
Gata! Intrebari?
Daca vrei să ne dai o idee scrie-ne la opinii@mateonline.net
Îţi mulţumim!'