Forum matematică


evaluarie

Vizitator

O piesa metalica de forma unui cilindru circular drept,completat la virf ca un con circular drept de aceeasi raza,are inaltimea de 40 ch .Generatoarea conului formeaza un unghi de 30 de grade cu planul bazei .Raportul dintre aria suprafetei bazei conului este de 1.5:1.Ce cantitatea de vopsea e necesara pentru a vopsi aceasta piesa ,consumul fiind de 2 g la 0.01dm^2.

Vlad
Vizitator
2017-03-21 18:46:07

"Raportul dintre aria suprafetei bazei conului este de 1.5:1" Un raport presupune doua cantitati, doua marimi, doua necunoscute, ori aici ai scris doar de una: cea a bazei conului. Probabil ca, din viteza, ai uitat sa transcrii corect.


"inaltimea de 40 ch". Nu exista aceasta unitate de masura pentru distanta. Probabil ca sunt cm. Dar matematica nu e pe presupuneri.


Te rog revizuieste textul/enuntul problemei si adu lamuririle necesare.  Multumesc

Vlad
Vizitator
2017-03-21 18:50:36

Problema e relativ simpla: se stie inaltimea totala (con + cilindru) = 40.


Se mai stie de un unghi de 30 grade. Stim ca latura care se opune unghiului de 30 de grade, in orice triunghi drepunghic, este jumatate din ipotenuza.


Cu acel raport mai treubie sa faci ceva (sa aflam o necunoscuta), dar vezi ce am scris in primul post.


Si, la final, nu ramane decat practic sa aflii aria laterala a conului si sa o aduni la aria laterala a cilindrului la care mai adaugi o baza a cilinfrului (ceaklalta baza e comuna cu cea a conului si acolo practic ai o lipitura; piesa e ca un "creion").

  ^ Sus
  Răspunde | Subiect Nou

 

Forum

...
 

Noutăţi

 

Daca vreti sa ne dati o idee scrieti-ne la opinii@mateonline.net

Vă mulţumim!'